Kunstlijn Oost

Kunstlijn Oost is een samenwerking van zes kunstinstellingen in Oost Nederland: Het Kunstgemaal, Kunstvereniging Diepenheim, Musea Zutphen, Museum No Hero, Kunstenlab en ook Museum More haakten aan. Joost Wolters van Het Kunstgemaal heeft mij gevraagd om de samenwerking gestalte te geven en te coördineren. Het doel van de samenwerking is om bij bezoekers van één van de kunstinstellingen, de interesse te wekken om de andere kunstinstellingen te bezoeken. Én we willen bezoekers stimuleren om onderweg te genieten van idyllische wegen en rivieren, en het kleurrijke coulisselandschap met fraaie boerderijen en kastelen.

We hebben gemeenschappelijk beeld bedacht: Het metrostation op het platteland, een kunstwerk Willem de Haan,  en de metrolijn die de musea verbindt. Het kunstwerk van Willem de Haan, een replica van een metrostation uit Rotterdam, is in de zomer van 2018 bij vier van de deelnemers opgebouwd, gefotografeerd en weer afgebroken. 

Er is een website gecreëerd en er is een brochure gemaakt en gedistribueerd. Verder zijn er een een fiets– en autoroute ontwikkeld. Het project is in 2018 gestart en loopt nog.